מה זה סכמה?
סכמה (Schema) היא תבנית של נתונים מובנים אותה אנו מוסיפים לאתר כדי לסייע לגוגל לקרוא ולהבין את התוכן באתר ולהציג אותו בצורה נכונה ומדויקת יותר. סכמת נתונים מובנים כתובה בפורמט JSON-LD ומכילה מידע כמו כותרת הווידאו, תיאור, קישור ישיר, תאריך העלאה, משך זמן הווידאו ועוד.
החשיבות של הטמעת סכמת נתונים מובנים:
שיפור ה-CTR: הוספת סכמת נתונים מובנים או Structured data schema יכולה להוביל להופעה של תוצאות עשירות (Rich Snippets) בתוצאות החיפוש. תוצאות עשירות מכילות יותר פרטים ומשפרות את הנראות וכתוצאה מכך נוטות לקבל יותר קליקים מאשר תוצאות טקסטואליות רגילות.
שיפור הבנת התוכן: מנועי חיפוש משתמשים בסכמות כדי להבין טוב יותר את התוכן של הווידאו. זה מאפשר להם להציג את המידע בצורה נכונה בתוצאות החיפוש.
SEO טוב יותר: כאשר מנועי החיפוש מבינים את התוכן שלכם טוב יותר, יש סיכוי גבוה יותר לשפר את הדירוג הכללי של האתר בגוגל, במיוחד אם הוא מנוצל נכון יחד עם תכנים אחרים באתר.
איך להטמיע סכמות וידאו?
שלב 1: יצירת קוד סכמת Video
- ניגש לכלי שבונה את הסכמות: Rank Ranger Schema Markup Generator.
- נבחר "Video" או "VideoObject" (בהתאם לממשק שלהם).
- נמלא את השדות הנדרשים עבור סכמת וידאו:
- Name: שם הווידאו.
- Description: תיאור הווידאו – רצוי לא להעתיק את התוכן הכתוב בתיאור הסרטון ביוטיוב אלא לשכתב אותו או לכתוב תוכן מקורי חדש.
- Upload Date: תאריך העלאה של הווידאו.
שימו לב כי מחולל הסכמות מייצר שדה זה בפורמט "2021-06-17" הנקרא כלא תקין ע" גוגל.
השדה צריך להיות בפורמט ISO 8601 לדוגמא: "2021-06-17T08:11:18Z" – לכן לאחר שתסיימו ליצור את כל קוד הסכמת וידאו, העתיקו את הפורמט "2021–06–17T08:11:18Z" ושנו את שדות התאריך בהתאם לתאריך של הוידאו שלכם. (בהמשך המדריך מצ"ב קוד לסכמת וידאו לדוגמא עם הפורמט הנכון כפי שניתן לראות בשורה 10) - Duration: משך הווידאו המדויק בחלוקה לדקות ושניות.
- Thumbnail URL: קישור לתמונה ממוזערת של הווידאו – כדי למצוא את הקישור, נלך לסרטון בערוץ היוטיוב ונלחץ Ctrl+U כדי לראות את קוד המקור, ואז נלחץ Ctrl+F לביצוע חיפוש ובתיבת חיפוש שנפתחה נרשום: thumbnailurl. כעת תוצג כתובת קישור לתמונה הממוזערת, נלחץ על הקישור, נעתיק את הכתובת ונדביק ב – Thumbnail Url.
- Content URL: כתובת העמוד באתר שלנו שלנו המציג את הסרטון.
- Embed URL: הכתובת שאנו מוציאים מיוטיוב – נלך ליוטיוב, נלחץ על כפתור שיתוף הסרטון, נלחץ על האופציה של הטמעה ונעתיק את הקוד. אפשר להדביק אותו ב note ואז להעתיק את כתובת הקישור המכילה את המילה embed. (בלי המרכאות כמובן)
- Publisher Name: שם האתר שלנו
- Publisher Logo URL: קישור לכתובת הלוגו של האתר – נלך לאתר, נלחץ על הלוגו > קליק ימני בעכבר > פתיחת תמונה בכרטיסיה חדשה > נעתיק את כתובת הקישור שלה ונדביק בשדה הרצוי.
- לאחר מילוי כל השדות, הכלי ייצור קוד JSON-LD (שזה פורמט מיוחד לקוד סכימה) נלחץ Copy ונעבור להטמעת קוד הסכימה באתר.
שלב 2: הטמעת סכמת וידאו בוורדפרס ובאלמנטור
הטמעת סכמה בעמוד הנערך באלמנטור:
- נתחבר לעריכת העמוד באלמנטור
- נגרור ווידג'ט Html מעל או מתחת לסרטון
- נטמיע את קוד ה- JSON-LD שיצרנו קודם
- נבצע עדכון לעמוד
הטמעת סכמה בעמוד הנערך בעריכת וורדפרס רגילה (במידה ולא קיים תוסף header footer):
- נתחבר לעריכת העמוד
- בלשונית הבלוקים, נבחר "עריכה טקסטואלית" (HTML) במקום עריכה ויזואלית:
- מעל הסרטון נלחץ Ctrl+V ונדביק את קוד ה-JSON-LD שקיבלנו מהכלי Rank Ranger – ברגע שנלחץ על ויזואלי נוכל לראות את רכיב הסכמה שהתווסף:
- נלחץ עדכון והצג פוסט.
שלב 3: בדיקת תקינות תג הסכמה
לאחר הטמעת סימון הסכימה, מומלץ לוודא שהסכמה אכן פועלת כהלכה וגוגל מפרשת אותה כראוי. ניגש לכלי Rich Results Test של גוגל המאפשר להדביק את קוד ה – HTML או כתובת האתר ולבדוק שהוא מובנה כראוי ללא שגיאות או אזהרות.
במידה והסכמת Video Object הוטמעה כראוי זה יראה כך:
דוגמא לקוד סכמת וידאו:
יש לכם 5 דקות? בסרטון הבא מבית Tubics, תוכלו להרחיב עוד על סכמת וידאו והיישום שלה בצורה נכונה אשר תגרום לסרטוני הוידאו באתר שלכם להתאנדקס ולהופיע בשאילתות הגולשים בגוגל:
סיכום
- השתמשו ב-Rank Ranger כדי ליצור את קוד הסכמה.
- הדביקו את סכמת הוידאו בדף הבית בעזרת תוסף header footer / ווידג'ט Html / עורך טקסט
- בדקו את תקינות הסכמה באמצעות כלי בדיקת הנתונים המובנים של Google
עד כאן. אם אגב אתם מעוניינים לדעת איך להגיע לעמוד הראשון בגוגל אז תנו מבט בפוסט הבא.