אתם בעלי עסקים? יש לכם אתר וורדפרס משלכם? אנחנו כאן כדי להסביר לכם מה אתם צריכים לעשות בשביל לשפר את מהירות הגלישה באתר. שיפור מהירות הגלישה באתר הוא אלמנט חשוב מאין כמותו, במידה ואנחנו מעוניינים למשוך לקוחות לאתר, לשפר את הקידום האורגני וכדי להוביל את הלקוחות הפוטנציאלים לא רק להיכנס לאתר אלא גם לבצע רכישות הלכה למעשה. במאמר הבא נסביר כל מה שצריך לדעת בנושא הזה ונעביר לכם ידע חשוב אשר יכול לשרת אתכם בהמשך.
למה חשוב כל כך להקפיד על מהירות גלישה
דיברנו על כך בקצרה אבל חשוב להדגיש כי אין דבר משמעותי יותר עבור בעלי עסקים מאשר לעשות את המקסימום בשביל להגיע למהירות גלישה גבוהה באתר שלהם. אנחנו חיים בעידן דיגיטלי מהיר. הלקוחות שלנו לא מגיעים יותר לחנויות מסודרות בהן הם יכולים להתלבט שעות לפעמים מול המדפים השונים. זה עידן בו הלקוחות שלנו רוצים לרכוש הכל במהירות, בקלות, בלי להמתין יותר מדי זמן. הם פותחים את האתר שלנו דרך הטלפון הנייד בתור בסופר או בדרך לבנק. אם לא נייצר עבורם חוויית משתמש טובה, הרי שבהכרח נפסיד לקוחות. את אלו שלא היה להם זמן להמתין עד שהאתר יטען או אלו שפשוט איבדו סבלנות. אגב, האלגוריתם של גוגל, במנוע החיפוש, גם הוא מעוניין להציע לגולשים אתרים עם ציונים גבוהים בכל הנוגע למהירות גלישה.
ככה תוכלו לבצע בדיקת מהירות אתר כדי לדעת האם האתר נטען במהירות מספקת
אתם יכולים להשתמש בממשקים קיימים אשר ידעו לנתח את מהירות הגלישה באתר שלכם. כדאי לבצע את הבדיקה לכל עמוד בנפרד, נסביר בהמשך מדוע. אבל קודם כל כדאי לדעת כי המטרה ביצירת הדוח זה לקבל נתונים אמינים בנוגע למצבכם. מדוע מדובר על מהלך חשוב כל כך? כיוון שאם לא תבחנו את מצבו של האתר בכלים אובייקטיבים אתם עלולים לחשוב כי הבעיה היא במהירות האינטרנט אצלכם בבית העסק או בבית. אולי תאשימו את המחשב בבעיה. כך לא תוכלו תוכלו להתייחס לנסיבות אשר מביאות לירידה במהירות הטעינה של הדפים השונים באתר שלכם. למה נבדוק כל דף בנפרד? כיוון שישנם דפים אשר לוקח להם זמן להיטען ויש כאלו שאין בהם אלמנטים אשר עלולים ליצור עומס. לצורך ההמחשה, בדרך כלל עמודים המשמשים בתור פלטפורמה לתשלום וכיוצא באלו, יחשבו 'כבדים יותר'. מה שכמובן יוריד את מהירות האתר.
יש לגוגל כמה כלים מצוינים עבור בחינה של מהירות אתרים. אחד הכלים הללו הוא LCP או Google PageSpeed Insight. הכלי הזה של גוגל נחשב אפקטיבי ויכול לתת לכם תמונת מצב עדכנית בנוגע למצבו של האתר.
איך אפשר לשפר את מהירות הגלישה הלכה למעשה
נניח והתברר לכם כי האתר של בית העסק אכן לא פועל במהירות לה קיוויתם לכתחילה. מה אפשר לעשות? יש כמה כלים בסיסיים בהם אפשר להשתמש כדי לשפר את הביצועים של העמוד.
- בחרו ספק אחסון אתרים מקצועי ואיכותי: הרבה פעמים בעלי עסקים טריים אשר רוצים להקים אתר אבל להוציא מעט בשביל להקים אותו בוחרים בספק אחסון לא מספיק טוב. במקרים מסוימים, כדאי ללכת לכיוון של שיפור מהירות אתר וורדפרס על מנת להפוך את האתר לפלטפורמה פעילה עבור מכירות וכדומה. זאת תוך רכישה של אחסון נוסף ואיכותי עבור האתר שלכם. עם רוחב פס מספק וכן הלאה.
- בחרו מרכז נתונים בקרב מקום: לא פעם אנחנו רואים חברות המציעות מרכז נתונים בארצות שונות. שוב, אמנם הם יכולים לספק לכם שירות במחירים נמוכים יותר. אבל בפועל הדבר מזיק למהירות של האתר שלכם. אם אתם מצפים לתוצאות טובות, כדאי לשים לב לנקודה הזו.
- בחרו תבנית וורדפרס קלה: שיפור מהירות אתר וורדפרס יכול להיעשות על ידי שימוש בפלטפורמות מדויקות עבורכם. אמנם, וורדפרס מציעה אינספור פיצ'רים ואלמנטים אשר יכולים להעשיר את האתר. אבל לא תמיד כדאי להשתמש בכל האופציות הקיימות. לפעמים אפשר פשוט להגדיר מטרות בצורה נכונה ולהשתמש בכלים הרלוונטים עבורכם.
אם אתם עדיין מתלבטים, תוכלו תמיד לפנות לאיש מקצוע המכיר את התחום לעומק. לעיתים הדרכה קצרה יכולה לקצר את התהליך בצורה משמעותית ולהביא לכם יותר תוצאות.