חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הטמעת גוגל אנליטיקס GA4 באתר וורדפרס

Google Analytics הוא כלי חיוני המאפשר לעקוב אחר התנהגות הגולשים באתר, לקבל נתונים מדויקים אודות המיקום הדמוגרפי של הגולשים, זמני השהיה באתר, האינטראקציה שבוצעה בדפים השונים, אחוז ההקלקות, מאיזה דפדפן נכנסו המשתתפים ועוד נתונים חשובים המסייעים לנתח את הנתונים ולפעול בהתאם. 

במאמר זה נעבור שלב אחר שלב עד להטמעת קוד המעקב של Google Analytics באתר הוורדפרס שלכם:

השלב הראשון: פתיחת חשבון גוגל אנליטיקס

לפני שתוכלו להטמיע את גוגל אנליטיקס באתר הוורדפרס שלכם, עליכם ליצור חשבון בגוגל אנליטיקס. כל מה שאתם צריכים כדי לפתוח חשבון בגוגל אנליטיקס זה כתובת מייל פעילה של Gmail איתה אתם פותחים את החשבון > https://analytics.google.com/ במידה ויש לכם כבר חשבון קיים בגוגל אנליטיקס כל מה שאתם צריכים לעשות כדי להוסיף אתר חדש לחשבון הקיים זה ללכת למהל המערכת > חשבון חדש.

לאחר שתכנסו לקישור של Google Analytics תפתחו חשבון חדש דרך מנהל המערכת > יצירת חשבון ואז יפתח בפניכם העמוד הבא בו תצטרכו למלא פרטים שונים כמו שם העסק, אזור זמן- בו תצטרכו לבחור בישראל במידה וזה אתר ישראלי, סוג מטבע ועוד כמה הגדרות נוספות:

פתיחת חשבון גוגל אנליטיקס

 

לאחר שהגדרתם את כל השלבים תצטרכו לבחור מהיכן גוגל יאסוף נתונים ומאחר ואתם מעוניינים לבצע מעקב אחר אתר האינטרנט יש לבחור באופציה של Web:

הגדרת איסוף נתונים

לאחר מכן יפתח בפניכם חלון שבו עם קוד המעקב, יש להעתיק אותו ולעבור לשלב הבא- הטמעת הקוד שקיבלנו מגוגל אנליטיקס באתר.

השלב השני: הטמעת קוד המעקב באתר וורדפרס

הטמעת אנליטיקס באמצעות תוספים

ברוב המקרים, ישנם פלאגינים זמינים לוורדפרס שיכולים לסייע בהטמעת גוגל אנליטיקס באתר בצורה פשוטה ומהירה. התוספים האלה מסייעים למשתמשי וורדפרס להוסיף את קוד המעקב של גוגל אנליטיקס לעמודי האתר בקלות.

לדוגמה, תוסף Insert Header and Footer הוא אחד מהתוספים הפופולאריים שניתן להשתמש בו להטמעת גוגל אנליטיקס באתר וורדפרס. לאחר ההתקנה, יש להזין את מזהה הנכס של החשבון שלכם בגוגל אנליטיקס והתוסף יעביר את קוד המעקב לאתר באופן אוטומטי.

הטמעת אנליטיקס באמצעות גוגל תג מנג'ר

יש להיכנס לגוגל תג מנג'ר וליצור חשבון חדש עם כתובת המייל של Gmail איתה פתחתם את החשבון, לחצו על  Create Account ובשלב זה תצטרכו להגדיר את שם החשבון, המדינה, כתובת האתר ותחת פלטפורמת היעד (Target platform) בחרו ב – Web. לאחר מכן לחצו על יצירה, אשרו את חלון תנאי השימוש שיפתח בפניכם ואז תועברו לממשק של גוגל תג מנג'ר שיציג בפניכם את קטע הקוד להטמעה באתר הוורדפרס שלכם.

הוספת קטעי קוד באלמנטור

אם מותקן לכם אלמנטור פרו באתר אזי ההתקנה סופר פשוטה:

יש להטמיע את שני הקודים שקיבלתם. תג ראשון יש להטמיע ב – <head> ואת התג השני יש להטמיע מיד לאחריו ב – <body>

כדי לעשות זאת גשו לאלמנטור > ניהול קודים > הוספת חדש > בחרו שם לקוד > הדביקו את הקוד המופיע לכם ב – Google Tag Manager > בחרו במיקום <head> ולאחר מכן לחצו על פרסום > וודאו שמופיע כל האתר > save & close

אותה פעולה בדיוק יש לבצע בשנית לקוד השני שיש להטמיע ב -<body> רק שהפעם במיקום נבחר ב – <body>  במקום ב – <head> וסיימתם! גוגל תג מנג'ר מוטמע באתר!

הוספת קטעי קוד בתוך תבנית העיצוב בקובץ של header.php

נלך ללוח הבקרה של וורדפרס > עיצוב > עורך קבצי תבנית > ההדר של התבניות header.php

חפשו את תגית <head> רדו שורה ותדביקו שם את הקוד הראשון,

ואת הקוד השני הדביקו באותו אופן מתחת לתגית body

השלב השלישי: בדיקה שהתג תקין

כדי לוודא שהתג פעיל יש להוריד תוסף לדפדפן גוגל כרום המאפשר לוודא את תקינות התגים של גוגל ולכן יש ללכת לתוספים > ‏חנות האינטרנט של chrome > ובחיפוש לרשום את שם התוסף >  Tag Assistant Legacy > הוספה ל- chrome >

לאחר התקנת התוסף יש ללחוץ על האייקון של התג שהתווסף לנו > Enable > לעשות רענון לעמוד > ללחוץ שוב על התגית ואז תוכלו לראות את כל התגים הקיימים באתר שלכם.

תג המופיע בצבע כחול / ירוק – תקין

תג המופיע בצבע אדום / צהוב – לא תקין ויש לפעול בהתאם להנחיות המופיעות.

לאחר שווידאתם שהתג פעיל ועובד כשורה הגיע הזמן לחבר גם את התג של גוגל אנליטיקס לאתר.

השלב הרביעי: חיבור גוגל אנליטיקס באמצעות גוגל תג מנג’ר

יש להיכנס לגוגל תג מנג’ר וללחוץ בעמוד הראשי על יצירת תג חדש:

לאחר שתלחצו על Add a new tag יפתח בפניכם המסך הבא שבו תצטרכו לתת שם לתג שלכם. במקרה הנוכחי נקרא לתג בשם “Google Analytics”

לאחר בחירת השם יש ללחוץ על Tag Configuration ואז לבחור ב – Google Tag.

כדי למלא את שדה Tag ID יש להיכנס לחשבון גוגל אנליטיקס ולהעתיק את מזהה המדידה שקיבלתם:

ב Configuration settings תחת שדה Configuration Parameter נבחר באופציה: send_page_view ותחת Value נרשום true ואז נלחץ על כפתור Save המופיע בצד ימין של המסך.

לאחר מכן צרו טריגר על מנת שתוכלו לטעון את התג כאשר גולש טוען באתר- Triggering (טריגרים) > All Pages > שמירה 

השלב החמישי והאחרון: בדיקת פעילות

אחרי שהטמעתם את גוגל אנליטיקס באתר, עליכם לגשת לחשבון בגוגל אנליטיקס כדי לוודא שהכל עובד כמו שצריך ונתונים מתחילים להיספר. כדי לבצע את הבדיקה בזמן אמת, יש לגשת – Realtime ולראות שאכן מתקבלים נתונים. גוגל עדכנה לא מזמן, שגם בדו"ח הריל טיים תיתכן השהייה של עד חצי שעה, אז גם אם נראה שלא הכל עובד, המתינו עד חצי שעה לבחנו האם מתקבלים נתונים.

בחשבון האנליטיקס עצמו, ניתן לראות מגוון דוחות שמציינים את כמות הצפיות, המשתמשים, זמן השהייה, מדיי התנהגות ועוד. כמו כן, ניתן לקבוע מטרות והמרות בגוגל אנליטיקס כגון מספר המבקרים היומי, משך זמן הביקור, ועוד. מעקב אחר המרות אלו יכול לעזור למנהלי האתר לעקוב אחרי ההישגים שלהם ולשדרג את האתר בהתאם.

לסיכום, 

הטמעת גוגל אנליטיקס באתר וורדפרס היא פעולה חשובה וקריטית. בזכות הטמעת הכלי הזה ניתן לראות איך הגולשים משתמשים באתר, מה מעניין אותם וכיצד ניתן לשפר את חוויית המשתמש. זהו כלי חיוני לניהול ושדרוג אתרי אינטרנט!

אהבתם את המדריך? מוזמנים לשתף..

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניווט מהיר

פרסמו באתר